Heemkring Heidebloemke en het Emile Van Dorenmuseum hebben de handen in mekaar geslaan de handen door hun beeldbanken samen te ontsluiten op de beeldbank Geheugen van Genk.
Heemkring Heidebloemke heeft een uitgebreide collectie met meer dan 50 000 foto's over Genk, de gehuchten, wijken en steenkoolmijnen, naast tal van foto's over het dagdagelijkse leven in Genk, toen en nu.
Daarnaast is ook een verzameling oude postkaarten van Genk raadpleegbaar.
Het Emile Van Dorenmuseum bewaart en ontsluit het visuele en artistieke geheugen van Genk en zijn landschap. Het museum heeft een rijke collectie kunstwerken specifiek gerelateerd aan het Limburgs-Kempische landschap, of één van de kunstenaars die actief waren in Genk in de periode 1840-1940, naast een groeiende collectie werk van hedendaagse kunstenaars geïnspireerd door Genk en zijn landschap. Daarnaast bewaart het museum ook een rijk fotoarchief met o.a. een uitgebreide postkaartencollectie en beelden uit het mijnverleden van fotograaf Johnny Harsch.

Personen de om een of andere wensen dat een welbepaalde foto niet meer wordt opgenomen in de databank omwille van privacyredenen of andere, gelieve dan een met redenen omkleed verzoek schriftelijk over te maken aan de vereniging.

Ga naar één van de beeldbanken:

hbgeheugen evdgeheugen
BEELDBANK HEIDEBLOEMKE
BEELDBANK EMILE VAN DORENMUSEUM