Heemkring Heidebloemke en het Emile Van Dorenmuseum hebben de handen in mekaar geslaan door hun beeldbanken samen te ontsluiten in het "Geheugen van Genk."
Je vindt er foto's over Genk, de gehuchten, wijken en steenkoolmijnen, naast tal van foto's over het dagdagelijkse leven in Genk, toen en nu.
Daarnaast is ook een verzameling oude postkaarten van Genk raadpleegbaar.
Het Emile Van Dorenmuseum bewaart en ontsluit het visuele en artistieke geheugen van Genk en zijn landschap. Het museum heeft een rijke collectie kunstwerken specifiek gerelateerd aan het Limburgs-Kempische landschap, of één van de kunstenaars die actief waren in Genk in de periode 1840-1940, naast een groeiende collectie werk van hedendaagse kunstenaars geïnspireerd door Genk en zijn landschap. Daarnaast bewaart het museum ook een rijk fotoarchief met o.a. een uitgebreide postkaartencollectie en beelden uit het mijnverleden van fotograaf Johnny Harsch.

Klik op de afbeelding op naar de beeldbank  te gaan.

foto publiek

Personen die om een of andere reden wensen dat een welbepaalde foto niet meer wordt opgenomen in de databank omwille van privacyredenen of andere, dienen dit schriftelijk kenbaar te maken.